top of page
Reed foto, LK 2019 Vågå, lagbilde

Foto: Reed

Om oss

Østerdølens spellmannslag forvalter og formidler tradisjonsmusikk fra Hedmark. Spellmannslaget er et særlag i Østerdølenes lag i Oslo, og består av ca. 30 ivrige folkemusikere. Laget har helt siden startet i 1977 hevdet seg i teten under lagspillkonkurransene på Landskappleiken og Landsfestivalen i gammeldansmusikk. Spellmannslaget ledes av Marit Westling, fra Hamar. Hun har vært en stor drivkraft for musikken i laget i over 30 år. I tillegg vikarierer Gunnar Blikstad som musikalsk leder.

Vi påtar oss både små og store konsert- og dansespillingsoppdrag for organisasjoner, næringsliv og private. For konserter har vi i tillegg til de store variasjonsmulighetene vi har internt i laget, et samarbeid med andre artister innen; dans, spell og vokal, om du vil ha et spesielt variert konsertprogram, og kan sette sammen et arrangement nøyaktig slik du ønsker.

Tradisjonsmusikken i Hedmark fylke er svært allsidig og spennende med store rytmevariasjoner fra nord til sør, helt unikt i nasjonal sammenheng. I tillegg til slåttemusikken, omfatter tradisjonsmusikken i Hedmark både runddansformer og storgardsmusikk. Det finnes mange opptak og nedtegnelser fra mange kilder i regionen som lagets store låtrepertoar er hentet fra.

Det bærende instrumentet i laget er fela, og låtene vi spiller arrangeres med felestemmer, faste eller improviserte. «Komp»-seksjonen som for tiden består av trekkspill og bass, bidrar med å understøtte rytmen og fargelegge lydbildet. Andre instrumenter som fløyte, klarinett, bratsj, cello, gitar, etc. har vært brukt i laget, avhengig av medlemmenes interesse og evner.

Vi trenger alltid nye medlemmer i laget

Har du interesse for folkemusikk og trenger noen å dele din spilleglede med så er du velkommen til å prøve deg hos oss, ta kontakt. Vi øver på Majorstuen skole, tirsdager fra 18:30-21:00.

bottom of page